Početna aktuelnosti Održan sastanak vezan za poskupljenje karti u javnom prijevozu

Održan sastanak vezan za poskupljenje karti u javnom prijevozu

474
0
Podijeli

Potpisivanje peticija na području Grada Živinice i podizanje glasa za zaustavljanje rasta cijena u javnom prijevozu urodilo je plodom.
Predstavnici mjesnih zajednica s linije 21 i s područja Dubrava, direktori škola, predstavnici Ministarstva obrazovanja TK, predstavnici preduzeća Litvatrans, danas su bili prisutni na sastanku kod gradonačelnika grada Živinice kako bi se iznašlo zajedničko rješenje koje će biti odgovarajuće za putnike i prijevoznika.
Na sastanku je rečeno da je u posljednje vrijeme cijena karte i dnevne i mjesečne poskupila jednom za 20% a vrlo brzo za još 10% što je bio veliki udar na budžete građana koji školuju djecu u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima.
Na sastanku su svi prisutni imali priliku da iznesu mišljenja i stavove i zajednički donesu određene zaključke.
Najviše zamjerki prisutni su iznijeli pored cijena karti  na red vožnje.
Pojedine linije su ukinute tako da se dolazi do situacije da djeca završe nastavu i čekaju idući autobus dva sata, primjedbe su iznesene i na broj putnika u udarnim terminima.
Rečeno je ako firma koja trenutno vrši javni prijevoz na području našeg grada i prema Tuzli ne može ispuniti zahtjeve grada i građana da se povuče i da se raspiše javni poziv na koji se može javiti firma koja će nuditi bolje uslove građanima.
Dogovor je ipak  postignut da će se cijena karte za sve učenike i studente vratiti na onu koja je bila prije posljednjeg poskupljenja odnosno sniziti za 10% bez obzira na kojoj relaciji putu iz Grada Živinice.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje