Početna aktuelnosti Održan vanredni Kolegij GV Živinice

Održan vanredni Kolegij GV Živinice

210
0
Podijeli

Vanredna sjednica kolegija Gradskog vijeća održana je kako bi se utvrdio dnevni red vanredne sjednice. Dogovoreno je da se na sjednici nađu dvije tačke, jedna na prijedlog izvršne a druga na prijedlog predstavničke vlasti.

„Radi se o donošenju Odluke o izradi urbanističkog projekta za autosaobraćaj Konjuh Živinice, gdje je evidentan problem koji traje 2-3 mjeseca, u putanju je izgradnja benzinske pumpe „In-Vivo“, i pratećih sadržaja, gdje je privredni subjekat „In-Vivo“, od suda kupio zemljište autosaobraćaja i izgradio objekte koji su tamo instalirani. Evo imaju problem sa upotrebnim dozvolama i nakon obavljenih pregovora i razgovora išli smo na to da zaista izađemo u susret kako ovom privrednom subjektu tako i da ispoštujemo zakonsku proceduru, tako da smo danas donijeli odluku da održimo ovu vanrednu sjednicu“, kazao je između ostalog predsjedavjući GV Nail Jusić.

„Osim donošenja odluke o pristupanju i izradi urbanističkog projekta za dio autosaobraćaja kolegij je donio još jedan zaključak, da se donese zaključak za pokretanje postupka izrade urbanističkog projekta za cijeli Konjuh kako bi omogućili investitorima i potencijalnim kupcima zainteresiranim za zemljište Konjuh-a da krenu u realizaciju kupovine zemljišta  i izgradnje objekata i infrastukture za obavljanje djelatnosti za koju se opredjele“, dodao je predsjedavajući.

Na vanrednoj sjednici se će naći i tačka imenovanje člana Gradske izborne komisije.

Vanredna sjednica Gradskog vijeća bit će održana u petak 13.marta sa početkom u 15.30h.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje