Početna aktuelnosti Održana druga Sprečanska traktorijada

Održana druga Sprečanska traktorijada

498
0
Podijeli

Sprečanska traktorijada je jedan novi projekat-manifestacija druženja poljoprivrednika sa područja općine Živinice koji je iniciran od nekoliko entuzijasta iz Mjesne zajednice Bašigovci.

Sve je krenulo spontano prije par mjeseci,održana je prva-pilot traktorijada i veliki broj poljoprivrednika iz naše lokalne zajednice je pokazao veliko zanimanje.

Već danas,drugoj po redu Sprečanskoj traktorijadi prisustvovao je značajan broj poljoprivrednika sa svojim nezaobilaznim i veoma korisnim ljubimcima -traktorima a manifestacija je održana na pisti u Ciljugama.

Bila je ovo prilika za druženje poljoprivrednika općine Živinice,razmjenu iskustava ali i za smotru moćnih poljoprivrednih mašina i njihovo međusobno nadmetanje u snazi.

Kao što je istaknuto,sve je krenulo spontano ali inicijatori imaju želju da ovo druženje poljoprivrednika i svojevrsna smotra poljoprivrednih mašina i drugih dostignuća pređe u redovnu praksu i da postane zvanična manifestacija u kalendaru važnijih općinskih zbivanja.

Organizatori se nadaju,u buduće,određenoj i konkretnoj podršci i od općinske uprave Živinice kako bi se popularizacija poljoprivrede a time i naše lokalne zajednice podigla na jedan viši nivo.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje