Početna aktuelnosti Održana Izvještajno izborna skupština RK Konjuh

Održana Izvještajno izborna skupština RK Konjuh

1007
0
Podijeli

Jučer je održana Izvještajno izborna skupština Rukometnog kluba “Konjuh” Živinice. Na dnevnom redu podneseni su izvještaji o radu za period 1.07.2017. do 30.06.2018. godine, a odnose se na rad uprave i stručnih službi, sportski rezultati, finansijsko poslovanje i usvajanje završnog računa.

Takođe je usvojen i plan rada kluba za period 1.07.2018. do 30.06.2019. godine. Na Skupštini je izabran novi predsjednik Skupštine , a to je dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Almir Šahinpašić.

Sjednica je počela izborom radnog Predsjedništva, u koji su, osim Almira Šahinpšića, izabrani Vedran Labendž i Mihret Husić. Izvještaj o radu uprave podnio je Suad Avdagić. Predsjednik Skupštine Almir Šahinpašić je rekao:

“Danas smo podnijeli izvještaj o radu svih selekcija kluba. Ističem da nismo u potpunosti zadovoljni osvajanjem 7.mjesta seniorske ekipe, a više smo očekivali i u Kupu BiH, gdje smo se plasirali među 4 ekipe. U narednoj takmičarskoj godini želimo više postići, mada ćemo imati manji izbor igrača i manje novca. Radimo na podmlađivanju seniorskog sastava, uvodimo podmlađivanje stručnog štaba na čelu sa novim trenerom Tonijem Čolinom, a svakako moramo raditi i na podmlađivanju uprave kluba”, rekao je Šahinpašić.

Potpredsjednik Upravnog odbora RK Konjuh Vedran Labendž je istakao da su postignuti pozitivni finansijski rezultati i da su ispunjene sve obaveze kluba.

U Upravni odbor su imenovani i novi članovi, za koje nema sumnje da će dati veliki doprinos funkcionisanju našeg kluba. U Upravni odbor RK Konjuh imenovani su Admir Imširović (generalni direktor Omega doo Živinice), Samir Omić (vlasnik hotela President Živinice) i Marijan Babić (profesor).

Poseban akcenat je stavljen na rad sa omladinskim selekcijama, gdje se fokus stavlja na omasovljenje omladinskih pogona.

Novinar/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje