Početna aktuelnosti Održana promocija “Moj put”autora Mirsada Puzića

Održana promocija “Moj put”autora Mirsada Puzića

168
0
Podijeli

“Moj put”, autora Mirsada Puzića autobiografsko književno djelo a ujedno i dobro uputstvo mladim ljidima u ostvarivanju karijere  promovisano je u Živinicama u Velikoj sali BKC-a Živinice.

Mirsad Puzić rođeni živiničanin sa uspješnom poslovnom karijerom stvaranom u inostranstvu 35 godina  sretan je posebno u svojim Živinicama u svojoj porodičnoj kući u Baricama koja je zadnjih godina mjesto okupljanja umjetnika ,mjesto sa elementima naše tradicije dostupno svim dobrim ljudima. Veliko zadovoljstvo i sreća prisutni su bili i juče kada je promovisao svoj književni prvijenac .

“Meni je veliko zadovoljstvo da poslije toliko godina se vratim u svoj rodni grad i predstavim svoj prvijenac i prema dosadašnjim kritikama da sam uspio da to složim. Imao sam vremena  u pandemiji da moje cijelo iskustvo stavim u pisanu riječ”, rekao je Puzić.

Obzirom da je posljednjih godina prisutan trend odlaska mladih ljudi iz BiH Mirsad nakon svog desetljećima stvaranog iskustva u inostranstvu mladima je poručio: ” Najvažnije  od svega je obrazovanje. Moraju završavati škole. Oni moraju biti uporni u svom radu. Moraju imati svoj cilj. Nekada ne ide  tako lako. Moj put to pokazuje najbolje…..”.

“Knjiga je izuzetno zanimljivo i poučno autobiografsko štivo, u kojem autor otkriva način svog poslovnog uspjeha i čitaocima daje odgovore na pitanja šta je sve uticalo na važne životne odluke. Odlazak iz Živinica sredinom osamdesetih godina prošloga stoljeća, život u Hrvatskoj, a potom razvijanje vlastitog biznisa u Njemačkoj, te borba sa teretima koje donosi život u egzilu, okvir je u kojem je Puzić odlučio da ispriča svoju priču. ‘Moj put’ nije priča radi priče – ona je većim svojim dijelom priručnik za život. Ona čitaoca uči kako da pobijedi teške situacije i da pronađe svoj put. Prva knjiga je na našem području koja govori o načinu kako u vrijeme pandemije COVID, a samim tim i u vrijeme drugih kriza, voditi svoj biznis i izbjeći neželjene posljedice”, rekao je između ostalog promotor Mehmed Pargan.

O knjizi su govorili i  Enisa Alibalić i prof.dr Kadrija Hodžić.

Promocija knjige ‘Moj put’  autora Mirsada Puzića upriličena je u okviru Međunarodne likovne kolonije ‘Puzića kuća Živinice’, koja se od 10. do 13. maja 2022. godine, po treći put, održala u naselju Barice kod Živinica.

S.A.

FOTO: šEFIK GADŽO

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje