Početna aktuelnosti Održana sjednica Savjeta MZ Centar

Održana sjednica Savjeta MZ Centar

1209
0
Podijeli

Aktuelni Savjet MZ Centar formiran je u martu ove godine, od tada Savjet radi punim kapacitetm kako bi se realizirali projekti koje kandidiraju mještani ove mjesne zajednice. Organizirano je niz sastanaka na kojima su građani imali priliku sugerisati šta treba popraviti, doraditi, izgraditi. Sjednica Savjeta održana  je sinoć, gdje su prisutni imali priliku predložiti projekte za koje očekuju podršku iz Budžeta općine u 2019.godini.

“MZ Centar najbrojnija je na području općine Živinice i bez saradnje građana i njihove podrške Savjet ne može uraditi planirane aktivnosti, a kojih imamo mnogo, stoga je vrlo važno da se građani aktiviraju i daju učešće u kreiranju boljih uslova života”, istakao je Esad Halilović predsjednik Savjeta MZ Centar.

Mnogo je projekata koji su  u planu da se urade, kao što je vodosnabdijevanje, toplifikacija grada, održavanja lokalnih puteva, jačanje elektro mreže u pojedinim područjima, projekti iz oblasti ekologije, Savjet MZ Centar a u realizaciji istih očekuje podršku građana i Budžeta općine Živinice.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje