Početna aktuelnosti Održana Svečana akademija povodom 80 godina zdravstva u Živinicama

Održana Svečana akademija povodom 80 godina zdravstva u Živinicama

433
0
Podijeli

Velika sala Bosanskog kulturnog centra Živinice bila je danas mjesto na kome su se okupili predstavnici društveno – političkog, privrednog i vjerskog života Tuzlanskog kantona i grada Živinice, gradonačelnik Živinica, predsjedavajući Gradskog vijeća Živinice, vijećnici Gradskog vijeća Živinice, predstavnici Javnih preduzeća i ustanova grada Živinice, organizacija i udruženja grada Živinice, uprava i djelatnici Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice kao i građani našeg grada, kako bi svojim prisutvom i učešćem obilježili veliki jubilej, 80 godina javnog zdravstva na području Živinica i Međunarodni dan sestrinstva.

Nakon intoniranja himne naše domovine Bosne i Hercegovine i prigodnog odavanja počasti svim zdravstvenim djelatnicima koji su u proteklih osam decenija dali nemjerljiv doprinos zdravstvu naše lokalne zajednice, a napustili ovaj svijet, prisutnima se obratio prigodnim referatom direktor Doma zdravlja Živinice prim.dr.Hidajet Rahimić.

„Do sada je, u pozitivnoj sinergiji urađeno mnogo na unaprjeđenju ukupnih zdravstvenih usluga koje se pružaju građanima Živinice ali se zajedno radi i na realizaciji budućih kapitalnih projekata za razvoj zdravstva u narednom periodu.“ – istakao je u svom obraćanju gradonačelnik Živinica Began Muhić.

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona doktorica Dušanka Bećirović, osoba koja je u svojoj profesionalnoj karijeri ostavila dubok trag u svom radu u Dom zdravlja Živinice, vrlo emotivno je doživjela susret sa svojim kolegicama i kolegama na obilježavanju 80 godina zdravstva u Živinicama.

Pošto Dan Doma zdravlja Živinice koincidira i sa datumom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, pomoćnik direktora za sestrinstvo Doma zdravlja Živinice Nail Jusić održao je prigodan govor.

Na kraju Svečane akademije, povodom 80-te obljetnice živiničkog zdravstva i Međunarodnog dana sestrinstva, dodijeljena su prigodna priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima i institucijama koji su doprinijeli razvoju zdravstva na području Živinica.

Svojim lijepim nastupima današnju Svečanu akademiju uveličali su i obogatili  hor Libero Muzičkog obrazovnog centra Magnifico pod vođstvom profesora Elvedina Muminovića i Tamburaški orkestar Živinice.

U sklopu današnje manifestacije prezentiran je i film o razvoju zdravstva u Živinicama autora Jasminka Razića i Edina Bećirovića, a u produkciji Televizije Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje