Početna aktuelnosti Održano Gradsko takmičenje iz predmeta Islamska vjeronauka

Održano Gradsko takmičenje iz predmeta Islamska vjeronauka

445
0
Podijeli

U Osnovnoj školi Višća danas je održano Gradsko takmičenje iz Islamske vjeronauke. Godinama u nizu takmičenje iz Islamske vjeronauke okupi najveći broj takmičara. Izradi testova danas je pristupilo 57 učenika iz osnovnih i srednjih škola sa područja našeg grada.

Sa takmičenjem iz predmeta Islamska vjeronauka danas su započela Gradska takmičenja koja će se u narednom periodu odvijati iz brojnih nastavnih predmeta. Osnovna škola Višća potrudila se da bude izuzetan domaćin za sve učenike koji su pristigli iz osnovnih i srednjih škola sa područja našeg grada. Takmičenje je održano u Centralnoj osnovnoj školi u Višći.

Takmičenje je otvorenim proglasio glavni imam Sedin ef. Karić koji je svim učenicima poželio sreću u radu. Medžlis Islamske zajednice Živinice godinama unazad podržava Gradsko takmičenje iz Islamske vjeronauke, a kao i ranijih godina i danas su osigurane simbolične nagrade za najbolje učenike.

U odnosu na sve druge predmete koje učenici osnovnih i srednjih škola u toku svog školovanja izučavaju, sa suštinom predmeta Islamska vjeronauka brojni učenici susreću se i prije polaska u prvi razred osnovne škole, stoga su takmičenja iz ovog nastavnog predmeta već godinama u našem gradu najposjećenija.

Direktor Javne ustanove Osnovna škola Višća, Esad Purdić, istakao je da se učenici ove odgojno – obrazovne ustanove vrijedno pripremaju i za ostala takmičenja koja će se u narednom periodu održavati na području našeg grada, te se zahvalio na podršci u organizovanju Gradskog takmičenja iz predmeta Islamska vjeronauka Gradskoj upravi grada Živinice i Medžlisu Islamske zajednice Živinice.

U kategoriji učenika srednjih škola plasman na Regionalno takmičenje izborili su sljedeći učenici. Prvo mjesto zauzela je Lejla Mujić iz Javne ustanove Gimnazija Živinice, drugo mjesto pripalo je Nejri Mešanović iz Mješovite srednje škole Živinice, dok je treće mjesto zauzela Emina Fehrić iz Gimnazije Živinice.

U kategoriji učenika devetih razreda prvo mjesto zauzela je Majda Jusić iz Druge osnovne škole Živinice. Drugo mjesto zauzela je Dženeta Salkanović iz Javne ustanove Osnovna škola Gračanica. Na trećoj poziciji našlo se ime Edne Šepić iz Druge osnovne škole, dok je četvrto mjesto zauzela Nezira Hasić iz Osnovne škole Dubrave, navedeni učenici plasirali su se na Regionalno takmičenje iz Islamske vjeronauke.

U kategoriji učenika osmih razreda prvo mjesto zauzela je Lejla Glavić iz Druge osnovne škole Živinice, drugo mjesto zauzela je Edna Đozić iz Druge osnovne škole, treće mjesto zauzela je Nejra Ferizović iz Osnovne škole Gračanica dok je četvrto mjesto pripalo Nejri Brčaninović iz Osnovne škole Višća. Navedeni učenici plasirali su se na Regionalno takmičenje iz Islamske vjeronauke.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje