Početna aktuelnosti Održano Gradsko takmičenje iz saobraćaja

Održano Gradsko takmičenje iz saobraćaja

238
0
Podijeli

Sa općinskim i gradskim takmičenjima iz saobraćajne kulture u školskoj 2022/2023. godini započelo je održavanje 27. takmičenja u nizu iz ove oblasti u našoj državi. Za naš grad već duži niz godina takmičenje se sprovodi i održava u Osnovnoj školi Đurđevik. Zbog loših i nepogodnih vremenskih uslova za održavanje ovog takmičenja na školskom poligonu, kao što je to i običaj, uposlenici Osnovne škole Đurđevik bili su prinuđeni da poligon sa preprekama za održavanje takmičenja postave u fiskulturnoj sali gdje je vrlo uspješno održano takmičenje.

Takmičenju je pristupio 41 učenik iz pet osnovnih škola sa područja našeg grada.

Takmičenje iz saobraćaja odvija se u dva dijela. Nakon pismenog dijela pristupa se vožnji. Kao i svake godine pa tako i ove općinska, gradska, kantonalna, federalna i državna takmičenja odvijaju se pod mentorstvom predstavnika iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba, a kada je u pitanju naš kanton, takmičenje se sprovodi u saradnji sa predstavnicima tuzlanskog auto-moto kluba.

Takmičenje u Osnovnoj školi Đurđevik odvijalo se u kategorijama dječaci i djevojčice, pojedinačno i ekipno.

Prvo mjesto u kategoriji dječaci zauzeo je Dženan Avdić iz Osnovne škole Đurđevik.

Drugo mjesto osvojio je Kenan Beluli  iz Druge osnovne škole Živinice.

Treće mjesto zauzeo je Mahir Hajdarbegović iz Prve osnovne škole Živinice.

U kategoriji djevojčice prvo mjesto zauzela je Sara Zenunović iz Osnovne škole Đurđevik.

Drugo mjesto osvojila je Maida Šehić iz Osnovne škole Dubrave, dok je treće mjesto zauzela Larisa Hasanović iz Osnovne škole Đurđevik.

Kada su u pitanju škole na prvom mjestu nalazi se Osnovna škola Đurđevik sa 332 osvojena boda, drugo mjesto osvojila je Osnovna škola Dubrave sa 317 bodova, dok su treće mjesto zauzeli učenici iz Druge osnovne škole Živinice sa prikupljenih 299 bodova.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje