Početna sport OFK Eurogol na turniru “Dragan Mance Kup” u Beogradu

OFK Eurogol na turniru “Dragan Mance Kup” u Beogradu

63
0
Podijeli

Omladinski fudbalski klub Eurogol Živinice jutros je otputovao u Beograd gdje će nastupiti na prestižnom europskom fudbalskom turniru “Dragan Mance Kup” koji se održava u organizaciji fudbalskog kluba Partizan. Eurogol i Živinice će na ovom turniru predstavljati generacije 2011. godište, odnosno U-11 ekipa. Trener Adel Lješnica ističe kako se radi o jednom veoma jakom turniru na kojem će nastupiti renomirane ekipe.

“U pitanju je međunarodni turnir na kojem učestvuje preko 20 zemalja i jedan je od tri najjača turnira u Europi kada su u pitanju omladinske kategorije. Mi ćemo nastupiti sa ekipom U-11 i u našoj kategoriji ima 48 ekipa. Spremali smo se, nismo opterećeni rezultatima jer tu imaš baš velikih klubova kao što je Partizan, kao i drugi klubovi iz Njemačke, Europe i svijeta”, rekao je Lješnica.

Iza Eurogola je fantastična fudbalska sezona. Kadetska selekcija, sastavljena od igrača koji su prošle sezone osvojili titulu prvaka u pionirskom uzrastu, ove sezone okitila se i titulom prvaka u kadetskoj selekciji. Kadeti Eurogola su upisali svega jedan poraz u cijeloj takmičarskoj sezoni.

Više o sezoni koja je iza nas, kao i o turniru u Beogradu, pogledajte večeras u našoj informativnoj emisiji.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje