Početna aktuelnosti Ogledni čas STEM akademije u Živinicama

Ogledni čas STEM akademije u Živinicama

278
0
Podijeli

STEM akademija iz Tuzle, u saradnji sa JU Gimnazija Živinice, organizovala je besplatan STEM pokazni čas za sve zainteresovane školarce uzrasta I-VI razreda osnovne škole.

Na pokaznom času su djeca i njihovi roditelji upoznati sa STEM trenerima, robotima, elektroničkim uređajima i drugom edukacijskom opremom, te metodologijom rada na STEM akademiji.

Nakon izvrsnih rezultata koje prva STEM akademija u BiH ostvarila u Tuzli od 2017. godine, Brčkom od 2019. godine i Banovićima od 2021. godine, na ovaj sveobuhvatni STEM obrazovni program za djecu i mlade upisat će se prva generacija polaznika u Živinicama.

Prvi ogledni čas održan je u petak u prostorijama JU Gimnazija Živinice.

STEM djeca se u okviru akademije uče logici, istraživanju i promišljanju, programiranju, robotici, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj i odgovornoj digitalnoj komunikaciji i kolaboraciji, kroz samostalan i timski rad.

Kroz igru, problemski i projektni pristup STEM polaznici će razviti svoje kompetencije, programersku i kognitivnu logiku, strukturirati svoj mozak i naučiti još jedan jezik – jezik digitalnih uređaja.

Sveobuhvatni obrazovni program STEM akademije usmjeren je ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu, uvodeći polaznike u svijet njihove budućnosti, rečeno je na prvom oglednom času u Živinicama.

Više informacija o programu STEM akademije možete dobitina web stranici: www.stem-akademija.ba,putem e-maila stem@empirica.ba ili telefona 063 043 088, te na Facebook stranici STEM akademije.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje