Početna aktuelnosti Okrugli sto: Upotreba suplemenata u trudnoći

Okrugli sto: Upotreba suplemenata u trudnoći

249
0
Podijeli

Udruženje ginekologa i perinatologa TK i Distrikta Brčko organizatori  su  okruglog stola koji je jučer održan u Živinicama.

Tema okruglog stola bila je: „Upotreba suplemenata u trudnoći“.

Organizaciju ovog događaja podržali su predsjedavajući GV i gradonačelnik grada Živinice, a sponzor je Švicarska kompanija „4U pharma“ .

Cilj organizacije okruglog stola na temu „Upotreba suplemenata u trudnoći“, jeste promocija zdrave trudnoće i ishranu u trudnoći te upotreba suplemenata, prije trudnoće tokom trudnoće ali i prilikom dojenja.

Trudnoća ili drugo stanje je razdoblje u kojem organizam žena prolazi kroz brojne promjene te je u tom razdoblju uravnotežena i kvalitetna prehrana iznimno važna, jer osim što utječe na ženino zdravlje, može utjecati na ishod trudnoće ali i na zdravlje djeteta.

Ovom prilikom bilo je govora i o radu Udruženja ginekologa i perinatologa TK tokom 2021.godine, isto je osnovano 2016.godine kako bi se unaprijedila praksa.

Putem kojeg se razmjenjuju iskustva kako bi se dostigle najnovije medicinske tehnike odnosno saznanja iz medicine da se primjene u praksi.

Najavljeno je i novo okupljanje na temu prevencije raka grlića maternice krajem mjeseca februara te ultraznučna škola a naglašeno je da će se zauzeti  jedinstven stav oko dijagniostičkih postupaka pretraga i upućivanja trudnica iz primarne u tercijarni nivo zdravstvene zaštite.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje