Početna aktuelnosti Omladinska banka :Potpisani ugovori sa neformalnim grupama mladih

Omladinska banka :Potpisani ugovori sa neformalnim grupama mladih

351
0
Podijeli

Grad  Živinice i Fondacija Mozaik su i ove godine zajednički obezbijedili sredstva za društvene projekte namijenjene mladima koji žele poboljšati život u svojoj zajednici, i aktivirati mlade u svojoj sredini.

Neformalne grupe mladih koje su aplicirale na javni poziv omladinske banke a koji su ispunili uslove i kriterije danas su potpisali ugovore za projekte koje su kandidirali.

Ugovori su potpisani sa 12 neformalnih grupa mladih i jedan mikrobiznis.

Vrijednost projekata je oko 34 hiljade KM.

Već duži niz godina Grad Živinice sa Fondaciojm mozaik realizira brojne projekte i daje vjetar u leđa mladima da istraju u provođenju svojih ideja.

Saradnja Omladinske banke Fondacije  mozaik i Grada Živinice nastvaljena je na osnovu memoranduma koji je potpisan za period 2023-2026.godina.

U spomenutom periodu u projekte mladih bit će uloženo 250 hiljada KM.

Odobreni porjekti su: Oživimo tamburaški orkestar u Živinice Gradu, Sigurnost na prvom mjestu!, Malim koracima za veliku zajednicu, , Napredna prva pomoć, Za bolje sutra naših generacija!, Odaberi sport, Kulturno – historijski i turistički potencijal Živinica, Mladi u pjesmi i igri, FIBA 3×3 Streetball turnir, Čisto jezero cijelu godinu, Neka nova lica i Dokumentarni film “Živinice, grad uspješnih priča”.

Merisa Mujčinović Husić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje