Početna aktuelnosti Općina Živinice nabavila 3 nova aparata za hemodijalizu

Općina Živinice nabavila 3 nova aparata za hemodijalizu

968
0
Podijeli

Načelnik Samir Kamenjaković ,sa saradnicima, danas je posjetio Odjeljenje hemodijalize Javne ustanove Dom zdravlja Živinice.

Povod posjete su tri nova aparata za hemodijalizu čija je nabavka finansirana iz budžeta općine Živinice.

Općina Živinice osnivač je i vlasnik Javne ustanove Dom zdravlja Živinice ali do unazad dvije-tri godine Osnivač nije puno ulagao u svoju ustanovu koja je od vitalnog značaja za oko 70 000 stanovnika koji koriste medicinske usluge ove zdravstvene institucije.

Međutim,aktuelna općinska uprava na čelu sa načelnikom Samirom Kamenjakovićem u potpunosti je ,na bolje,promijenila odnos prema Domu zdravlja Živinice.

U posljednje vrijeme,Općina je uložila značajna sredstva u poboljšanje ukupnih uslova rada i pružanja zdravstvenih usluga a jedna u nizu aktivnosti realizirana je ovih dana nabavkom tri nova aparata za hemodijalizu.

Menadžment Doma zdravlja izuzetno je zadovoljan aktuelnim odnosom sa općinskom upravom Živinice i rezultati su vidljivi iz dana u dan.

Donacija u vidu tri nova aparata za hemodijalizu uveliko će unaprijediti kvalitetu usluga Odjeljenja za hemodijalizu i olakšati medicinske tretmane pacijentima.

Načelnik je danas istakao da se na ovome neće stati i da Uprava ima ambiciozne planove za još veće  unaprjeđenje zdravstvene usluge za zajednicu koja broji oko 70 000 stanovnika.

Dom zdravlja Živinice ima zavidan stručni kadar koji vodi brigu o zdravlju stanovnika naše lokalne zajednice i menažment uz svesrdnu pomoć općinske uprave radi na kontinuiranom osiguravanju i kvalitetnog prostora ali i nabavke svih potrebnih medicinskih uređaja kako bi nivo medicinske usluge bio na još kvalitetnijem nivou.

Jaminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje