Početna aktuelnosti Općina Živinice: Potpisani ugovori za 81. stipendiju

Općina Živinice: Potpisani ugovori za 81. stipendiju

1283
0
Podijeli

Potpisivanje ugovora dobitnika općinskih stipendija koji se nalaze na Konačnoj rang listi stipendista za školsku akademsku 2017./18.godinu, obavljeno je danas.
Potpisivanju je pristupio 81 stipendirani učenik, od čega su njih 34 učenici srednih škola te 47 studenata.
U školskoj akademskoj 2017/18. godini ukupno je dodijeljena 81. stipendija učenicima srednjih škola i studentima sa područja Općine Živinice. Svečano potpisivanje ugovora upriličeno je danas u velikoj sali Općinskog vijeća Živinice, gdje se prisutnima obratio općinski načelnik, čestitavši stipendistima uz želju da budu još bolji i uspješniji. Želimo poslati jasnu poruku mladima da su znanje i talenat glavni kurs razvoja zemlje, istakao je načelnik Općine.
Dobitnici stipendija istakli su zahvalnost. Nagradjenost za njihov  trud i rad kulminirat će dodatnim poticajem za dalje napredovanje i usavršavanje.
Uz potporu porodice i lokalne zajednice moguće je ostvariti sve što se zamisli, poručili su stipendirani učenici naše općine. Favoriziranjem onih koji znaju i koji imaju talent stvara se jedna elita sposobnih nadarenih, poštenih i vrijednih ljudi.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje