Početna aktuelnosti OŠ Đurđevik spremno dočekala novu školsku godinu

OŠ Đurđevik spremno dočekala novu školsku godinu

50
0
Podijeli

730 učenika centralne i područnih škola Đurđevika sa nestrpljenjem je očekivalo prvi septembar i početak nove školske godine da nakon dugog perioda ponovo svi iz svojih školskih klupa pozdrave svoje učitelje i nastavnike. Mnogi učenici željno su iščekivali povratak u škole smatrajući da se na bolji način znanje usvaja kada u svakom trenutku mogu potražiti pomoć od nastavnika ili drugova što su i navikli. Redovan odlazak u školu pruža mnogo više interakcije između učenika, ali i nastavnika sa učenicima. Ovakav model usvajanja gradiva nakon godinu ipo dana online nastave potražio je period adaptacije.

I u osnovnim školama Đurđevika primijetan je pad broja upisanih prvačića. Prvog dana nove školske godine u prvi razred pošlo je 58 učenika, dok su prošle godine upisana 74 učenika. Tendencija pada učenika stvara probleme u organizaciji nastave u nekim područnim školama Đurđevika.

U centralnoj te područnim školama u Đurđeviku u proteklom periodu u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona te Ministarstvom obrazovanja realizovani su brojni projekti kako bi drugi dom đaka koji pohađaju ove škole bio ljepše i toplije mjesto za boravak. U narednom  periodu nastavit će se radovi na uređenju škola u mjesnoj zajednici Đurđevik.

Trenutne higijensko-epidemiološke mjere kao i model nastave ostaju na snazi do 15. septembra, nakon čega će se u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom donijeti odluka o načinu nastavka izvođenja nastave u narednom periodu. Uposleno osoblje svih škola sa područja našeg grada poduzima sve neophodne mjere i radnje kako bi svi koji dolaze u škole bili sigurni te kako bi se zadržao trenutni model nastave.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje