Početna aktuelnosti OŠ Gračanica pobjednik turnira u čast Nesiba Malkića i dijela komande 210.v.o....

OŠ Gračanica pobjednik turnira u čast Nesiba Malkića i dijela komande 210.v.o. brigade

575
0
Podijeli

Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja grada Živinice odlučilo je da ove godine dodatno proširi program obilježavanja godišnjice pogibije heroja Nesiba Malkića kao i dijela komande 210. viteške oslobodilačke brigade. Aktivnosti su nastavljene i danas, a one su uključivale najmlađe grada Živinice koji su imali priliku kroz sport i takmičenje naučiti više o najhrabrijim i najčasnijim borcima našeg grada.

Aktivnosti se nastavljaju i u četvrtak, 20. oktobra u periodu od 10:00 do 15:00 sati, sada već tradicionalnim dijelom programa posjetom porodicama poginulih na Nišićkoj visoravni.

Medžlis islamske zajednice Živinice su saradnji sa Udruženjem dobitnika najvećih ratnih priznanja u petak će organizovati učenje jasina, hatme dove i tehvida za duše poginulih na Nišićkoj visoravni kao i za sve bosanskohercegovačke šehide. Aktivnosti se nastavljaju i tokom vikenda kada će u svim džamijama i mektebima na području grada biti održan čas historije o našim borcima. Za 24. oktobar zakazan je obilazak mezarja poginulih, koji će se okončati posjetom mezarja Nesiba Malkića u Dubravama. U džamiji u Dubravama isti da sa početkom u 12:15 bit će proučen jasin, hatma dova i tehvid.

Kada je u pitanju današnja sportska manifestacija nagrađeni su najbolji. Titulu najboljih ponijeli su učenici Osnovne škole Gračanica koji su u finalu savladali predstavnike Osnovne škole Dubrave. Regularni dio okončan je rezultatom 1:1, pa se pristupilo izvođenju sedmeraca u kojima su više sreće i znanja imali učenici Osnovne škole Gračanica. Drugo mjesto osvojila je ekipa Dubrava. Treće mjesto pripalo je Osnovnoj školi Višća, dok je četvrto mjesto zauzela ekipa Prve osnovne škole Živinice. Najboljim igračem turnira proglašen je najbolji strijelac istog Ajdin Durić, dok je epitet i trofej najboljeg golmana ponio Majid Halilčević.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje