Početna aktuelnosti Osnovna škola Šerići prva na Gradskom takmičenju u odbojci za muškarce

Osnovna škola Šerići prva na Gradskom takmičenju u odbojci za muškarce

202
0
Podijeli

Na današnjem takmičenju u odbojci za muškarce učešće su uzele sljedeće osnovne škole Prva i Druga osnovna škola Živinice, Osnovna škola Šerići, Osnovna škola Višća, Osnovna škola Gračanica i Osnovna škola Dubrave. Takmičarski dan u Gradskoj dvorani Živinice trajao je oko četiri sata, a najbolju odbojku prikazali su učenici Osnovne škole Šerići koji su u finalnom susretu  savladali učenike iz Osnovne škole Gračanica.

Osvajači prvog mjesta nisu krili oduševljenje zbog titule koju su danas ponijeli, ali i svojih predstava u svim utakmicama te željno očekuju kantonalno takmičenje.

Važno je istaći da su današnjem takmičenju pristupili ljubitelji sporta i takmičenja, oni u kojima se nalazi sportski i takmičarski duh, ali i želja za druženjem, s obzirom da na području našeg grada ne egzistira klub koji okuplja ljubitelje odbojke za dječaka. Svi oni danas što su prikazali naučili su u salama za fizički odgoj u svojim školama, ali bez obzira na manjak vremena za vježbanje zbog posvećenosti ostali sportovima današnji učesnici takmičenja u Gradskoj dvorani trudili su se da manjak taktičkog razumijevanja ovog sporta nadomjeste borbenošću, što su mnogi i uspjeli.

Takmičenje je proteklo u posebnom raspoloženju, takmičarskom duhu svih učesnika i u konačnici dobro ostvarenim rezultatima, ali i u dobrom druženju što je svakako primarni cilj ovakvih takmičenja. Pred učenicima Osnovne škole Šerići sada je zadatak da obave najbolje moguće pripreme kao bi predstavili naš grad na kantonalnom takmičenju koji predstoji, a ostalim učesnicima koji se nisu uspjeli domoći prvog mjesta na takmičenju u odbojci da sa danas stečenim iskustvom i vježbenjem u narednih godinu dana svoj rezultat poprave na sljedećem takmičenju.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje