Početna aktuelnosti Osvijetljen most na Šarenjaku

Osvijetljen most na Šarenjaku

544
0
Podijeli

U mjesnoj zajednici Oskova ovih dana završen je projekat osvjetljavanja mosta koji povezuje mjesnu zajednicu sa gradskom zonom i koji je od izuzetne važnosti za preko 4.500 stanovnika ove mjesne zajednice.

Vrijedni aktivisti mjesne zajednice na čelu sa Abdurahmanom Kudićem predsjednikom savjeta mjesne zajednice i ovaj projekat su priveli kraju uz pomoć svojih građana.

Ideja o osvjetljavanju mosta potekla je od zamjenika predsjednika MZ oskova Avde Memića, koji je isu predložio na jednoj od sjednica Savjeta MZ.

Nakon čega se pristupilo  realizaciji osvjetljavanje pješačkog mosta od željezničke stanice prema ulici ORB-Hornica.

Donacije su pristigle od građana i Auto servisa Roki, dok je Savjet preuzeo troškove ugradnje sijalica.

Akcija osvjetljavanja ulica led lampama u MZ Oskova i dalje je u toku.

Cilj savjeta i predsjednika Abdurahmana Kudića koji važći za velikog aktivistu ovog kraja je da se osvijetle svi sokaci u mjesnoj zajednici i pruže bolju uslovi života stanovnicima ovog dijela grada Živinice.

Pokazalo se da je aktivnost osvjetljavanja mosta pun pogodak i da će biti od velike koristi za sve one koji ovim putem dolaze do svojih domova.

U narednom periodu između ostalog  radit će se i na realizaciji projekta uređenja putne komunikacije koja vodi od mosta prema džamiji, a vršit će se radovi i na uređemnjui oko objekta mjesne zajednice.

Iz Savjeta MZ oskova poručuju da im je zadovoljstvo raditi nove projekte sa mještanima, koji su im najveća podrška u svim poslovima i dok bude takve podrške Savjet će imati priliku da otklanja sve probleme sa kojima se suočavaju mještani, a sve u cilju boljeg standarda života svih građana.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje