Početna aktuelnosti Otežano vodosnabdjevanje u Živinicama

Otežano vodosnabdjevanje u Živinicama

477
0
Podijeli

PPLICIJA- Jedno lice zadobilo je povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na regionalnom putu R 469 u Dubravama Gornjim.

Putničko motorno vozilo sletjelo je s kolovoza i udarilo u betonski stub vlasništvo elektroprivrede BiH i ogradu privatno vlasništvo.

Dogodilo se i jedno krivično djelo u u ulici Oslobođenja, riječ je o oštećenju tuđe stvari.

Evidentirano je 10 ostalih događaja.

HITNA-U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledan je 71 pacijent, ljekari i medicinari su dva puta izlazili na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušertsvo UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, 5 dječaka i 5 djevojčica.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JPVIK- Dana 01.09.2020 godine došlo je do otežanog  vodosnadbijevanja  na području Grada Živinice, a posebno mjesnih zajednica Gornje I Donje Dubrave gdje je vršeno I otklanjanje kvara na cjevovodu, te naselja Ciljuge ,Karaula i stanova viših spratova  u zgradama.

Do prekida u vodosnadbijevanju  je došlo zbog  značajno smanjenja  količine isporučene vode od strane isporučioca-dobavljača vode JP “Vodovod i Kanalizacija” Tuzla .  Prema informacijama iz JP “VIK” Tuzla razlog smanjenja isporuke vode su prevashodno smanjen kapacitet izvorišta i kvarovi na vodovodnim instalacijama i uređajima.

JP “Vodovod I kanalizacija” d.o.o. Živinice je tokom dana korisnike usluga sa područja Gornjih I Donjih Dubrava snabdijevao cisternom  što će činiti i narednih dana.

Takođe obaviješteni smo da će dana  02.09.2020 godine od 09:00 sati doći do potpunog ili djelimičnog prekida isporuke vode za Grad Živinice I Dubrave , a da će se u ovisnosti od razvoja situacije   raspoložive količine vode puštati tokom dana.

U nastaloj situaciji tokom dana JP “VIK” d.o.o. Živinice će vršiti redukciju u snabdijevanju vodom koja će se vršiti prema prioritetima Dom zdravlja, Obdaništa, škole .

U slučaju dobijanja  novih  informacija  bićete  blagovremeno  obavješteni.

Zahvaljujemo se našim korisnicima na strpljenju i razumijevanju. Kazali su nam u JP VIK Živinice.

BIHAMK- adovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 sati.

Merisa Mujčinović Husić

Podijeli
Prethodni članakŽIVINICE DANAS 01.09.2020.
Sljedeći članak

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje