Početna aktuelnosti Otkriveno spomen obilježje Živiničkim osama u Kruševu

Otkriveno spomen obilježje Živiničkim osama u Kruševu

93
0
Podijeli

Jučer je u Kruševu kod Olova otkriven spomenik poginulim borcima i šehidima Živiničkih osa koji su u januaru 1994. godine dali svoje živote u odbrani domovine Bosne i Hercegovine. Hazim Bešlija, Dževad Fočić, Esad Jagodić, Nevres Mujagić, Miralem Mušić i Halid Šehić imena su koja će se zauvijek pamtiti na ovim prostorima, a posebno na području Kruševa.

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković i načelnik opštine Olovo Džemal Memagić zajedno su otkrili spomenih najhrabrijim vitezovima domovine i poručili su kako je njihova žrtva i doprinos odbrani Kruševa i cijele domovine nemjerljiv.

Manifestaciji su prisustvovale brojne zvanice iz političkog života, među kojima i ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Zoran Blagojević i predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović.

Prisutne zvanice i posjetitelji polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odali su počast hrabrim Živiničkim osama koje su bile na braniku domovine na cijelom njenom teritoriju, a ne samo u Živinicama. Prisutnima su se obratili načelnik općine Olovo i gradonačelnik Živinica, kao i ratni komandant Živiničkih osa Mevludin Mahmutbegović.

Živiničke ose jedna su od najletitnijih jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine. Učestvovale su u preko 200 borbenih akcija na području cijele države.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje