Početna aktuelnosti Otvorena dječija igrališta u Repuhu i Baricama

Otvorena dječija igrališta u Repuhu i Baricama

177
0
Podijeli

Druga dječija igraonica otvorenog tipa u Mjesnoj zajednici Tupković otvorena je proteklog vikenda u Repuhu. Ovaj mali zabavni park za mališane izgrađen je zahvaljujući dobrovoljnim prilozima mještana. Igraonica posjeduje razne ljuljačke, kako za djecu tako i za starije, klackalice, njihalice, trampolinu i okretaljku.

U neposrednoj blizini igraonice nalazi se sportski poligon, hajr voda i uređen parking prostor, kao i wc i autobuska stanica. Također, igraonica je ograđena i posjeduje klupe za sjedenje.

Pored Repuha i mališani Barica su dobili svoju dječiju igraonicu. Grupa mama u Baricama pokrenula je inicijativu za popunjavanje dijela Baričkog gaja raznovrsnim dječijim spravama za igru. Mještani i dobri ljudi koju su razumjeli potrebu stvaranja boljih uslova za rast i razvoj mališana rado su se odazvali da pomognu izgradnju igraonice, pa je za te potrebe prikupljeno oko 4.5 hiljade KM.

Mještani Repuha i Barica pokazali su kako upornim radom i dobrom voljom mogu oblikovati svoje okruženje da ono bude na usluzi mališanima koji će se razvijati u sigurnom i zdravom okruženju.

Živinice.ba

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje