Početna aktuelnosti Ove godine nastavu u osnovnim školama općine Živinice pohađat će 5.445 učenika

Ove godine nastavu u osnovnim školama općine Živinice pohađat će 5.445 učenika

1763
0
Podijeli

Na području općine Živinice u svih 9 osnovnih škola u školu je krenulo 5.445 učenika, od toka je novo upisaih 615. Današnji su dan osnovne škole uglavnom započele prigodnim programom za đake prvake, kako bi im  poželjeli dobrodošlicu.

Stariji učenici imali su priliku raspust iskoristiti da se odmore od školskih obaveza i da spremno dočekaju početak nastave.

Učenici su unijeli radost veselje u zgrade svih osnovnih škola, puni entuzijazma i želje za upijanjem novog znanja.

U Drugoj OŠ Živinice danas je vladala opuštena atmosfera, gdje su  školski drugovi i drugarice pričali kako su proveli raspust. Nastavnici su današnji dan iskoristili da učenicima daju smjernice šta ih to očekuje u toku ove školske godine. Ovu javnu ustanovu pohađa 823 učenika, s im da su ove godine upisana 92 učenika u prve razrede.

Ono po čemu je specifična II OŠ Živinice jeste da daje mogućnost učenicima koji nisu na vrijeme završili školu ili su iz nekih razloga zaostajali u nastavi da za jednu godinu završe dva razreda, tako će biti i ove školske godine. Ovi učenici bit će raspoređeni u dva dojeljenja, odjeljenje nižih razreda i odjeljenje viših razreda, a nastava će početi u drugoj polovini mjeseca septembra.

U školskoj 2018/2019.godini Prvu OŠ Živinice pohađat će 950 učenika od toga 133 prvačića, OŠ Dubrave 452 učenika, 52 prvačića, OŠ Đurđevik 770 učenika, đaka prvaka 70, OŠ Gračanica 637 učenika 72  prvačića, Oš Višća ukupan broj učenika 436 u prve razrede upisano 48, OŠ Živinice Gornje 230 učenika 25 prvačića, OŠ Šerići 680      učenika 79 prvačića i OŠ Bašigovci 494 učenika, 45 prvačića.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje