Početna aktuelnosti Pehari i medalje za članice omladinskog pogona ženskog rukometnog kluba Živinice

Pehari i medalje za članice omladinskog pogona ženskog rukometnog kluba Živinice

825
0
Podijeli

U danima vikenda Gradska dvorana u Živinicama bila je poprište niza rukometnih zbivanja.

Muška kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine imala je treće okupljanje u našem gradu.

Komesari Omladinske lige „Sjever“ u muškoj i ženskoj konkurenciji nagradili su najbolje ekipe za rezultate i plasman u regularnom dijelu sezone.

Rukometni klub Konjuh osvojio je prvo mjesto u generacijama 2004. i 2006. godište, dok je ženski rukometni klub Živinice osvojio prvo mjesto u generaciji 2010., i drugo mjesto u generaciji 2008. godište.

Kao u godinama iza nas i ove godine takmičenje u omladinskim ligama ponudilo je niz zanimljivih utakmica i uzbuđenja. Rezultat je to očiglednog razvoja sporta na našem području kada je u pitanju rukometno takmičenje za najmlađe. Intenzivan i predan rad u ženskom rukometnom klubu Živinice nakon nekog perioda vratio je ovaj živinički sportski kolektiv u vrh bosanskohercegovačkog rukometa, a naročito se to odnosi na omladinski pogon sa kojima radi trener Alen Hasanović uz pomoć i podršku saradnika Osmana Tulumovića i Dejana Barišića.

Proteklog vikenda u našem gradu za svoje rezultate u tekućoj takmičarskoj sezoni Omladinske lige „Sjever“ nagrađene su članice omladinskog pogona ženskog rukometnog kluba Živinice.

Medalje i pehari za omladinski pogon ženskog rukometnog kluba Živinice velika su nagrada za uloženi trud i rad, za neprestano odricanje ka ostvarivanju ciljeva, za nastavak predanog rada i kada je bilo najteže te za predanost poslu od prvog treninga 2018. godine, ekipe u sastavu Tulumović, Hasanović i Barišić.

Početak od nule uvijek je najteži početak, zbog toga su uspjesi došli putem trnja minimalno dva puta draži od ostalih. Iz nabrojanih razloga, a zbog osvojenih medalja u ženskom rukometnom klubu Živinice imaju velike razloge za zadovoljstvo.

Članice omladinskog pogona ženskog rukometnog kluba Živinice u godištima 2008. i 2010. tokom regularnog dijela prvenstva veliku borbu na terenu i tabeli vodili su sa predstavnicima još jednog rukometnog grada, ekipom Krivaje iz Zavidovića. Naredni izazovi su baraž i državno prvenstvo gdje će ženski rukometni klub Živinice pokušati ostvariti što bolji rezultat te sa uspjehom okončati tekuću takmičarsku sezonu.

Pred komesarima svih omladinskih liga širom Bosne i Hercegovine sada je zadatak odabira gradova odnosno klubova koji će biti domaćini baraža i završnice prvenstva Bosne i Hercegovine za sve kategorije. Svoje prijave mogu dostaviti klubovi koji su izborili plasman u baraž odnosno državno prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje