Početna aktuelnosti Počela podjela premija za zdravstveno osiguranje

Počela podjela premija za zdravstveno osiguranje

143
0
Podijeli

Građani Živinica koji imaju status ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca, porodice šehida i poginulih boraca te dobitnici najvećih ratnih priznanja koji su predali zahtjeve za ostvarivanje prava na markicu ili premiju zdravstvenog osiguranja za 2021. godinu svoje premije mogu preuzeti do kraja mjeseca marta. Navedeni rok vjerovatno će biti i produžen u zavisnosti odluke Vlade Tuzlanskog kantona i Zavoda zdravstvenog osiguranja. Za ratne vojne invalide sa utvrđenim invaliditetom od 20% do 60% premiju mogu preuzeti svakog radnog dana od 9 do 13 sati u Organizaciji ratnih vojnih invalida našeg grada.

Naši građani koji se nalaze u kategoriji demobilisanih boraca te dobitnici najvećih ratnih priznanja svoje premije za zdravstveno osiguranje mogu preuzeti  svakog radnog dana od 9 do 13 sati u Odsjeku za boračko-invalidsku zaštitu grada Živinice

Zahtjevi za ostvarivanja prava na markicu – premiju zdravstvenog osiguranja za 2021. godinu mogu se preuzeti u šalter sali grada Živinice. Za sve dodatne informacije korisnici se mogu obratiti lično u Odsjek za boračko invalidsku zaštitu i raseljene osobe Službe za opću upravu, društvene djelatnosti, boračko-indvalidsku zaštitu i raseljene osobe grada Živinice ili na brojeve telefona 035/743-318 ili 035/743-319.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje