Početna aktuelnosti Počela podjela premije zdravstvenog osiguranja za boračku populaciju

Počela podjela premije zdravstvenog osiguranja za boračku populaciju

268
0
Podijeli

Ratni vojni invalidi, demobilisani branioci, porodice šehida- poginulih  branilaca i dobitnici najvećih ratnih priznanja sa područja Grada Živinica imaju pravo na dodjelu premije za zdravstveno osiguranje za 2022. godinu.

Podjela markica počela je danas.

Osobe u statusu porodica šehida- poginulih branilaca, udovice umrlih RVI kod kojih postoji uzročno-posljedična veza, RVI sa utvrđenim invaliditetom 60% i više i demobilisani branioci koji su prijavljeni kao nezaposlene osobe na Biro za zapošljavanje Živinice, svoje pravo na markicu za zdravstveno osiguranje za 2022. godinu ostvaruju u nadležnoj Poslovnici zdravstvenog osiguranja u Živinicama.

Za RVI sa utvrđenim vojnim invaliditetom od 20% do 60%, sa područja Živinica, podjela markica za zdravstveno osiguranje za 2020. godinu će se obavljati u Organizaciji RVI Grada Živinice, na adresi: ul. Oslobođenja bb Živinice (zgrada MEMI-ALI), od 09.00 do 13.00 sati svaki radni dan.

Za demobilisane branioce  koji nisu prijavljeni na evidenciji službe za zapošljavanje i koji nemaju sredstava za izdržavanje, za demobilisane branioce starije od 65 godina života koji nemaju sredstava za izdržavanje, za članove porodica demobilisanih branilaca i za dobitnike najvećih ratnih priznanja, podjela markica za zdravstveno osiguranje za 2022. godinu će se vršiti u prostorijama Službe za opću upravu, društvene djelatnosti, boračko invalidsku zaštitu i raseljene osobe, Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu i raseljene osobe Grada Živinice od 9.00 do 13. 00 sati svaki radni dan.

Za sve dodatne informacije korisnici se mogu obratiti lično u Odsjek za BIZ i raseljene osobe Službe za opću upravu, društvene djelatnosti, boračko-invalidsku zaštitu i raseljene osobe Grada Živinice ili na brojeve telefona : 035 743 318  i   035 743 319.

Merisa Mujčinović Husić

Podijeli
Prethodni članakINFO BLOK 11.02.2022.
Sljedeći članakDan zaljubljenih

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje