Početna aktuelnosti Počele prijave za “MARŠ MIRA 2022”

Počele prijave za “MARŠ MIRA 2022”

77
0
Podijeli

Marš mira simbol je sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Ove godine kao i ranijih godina pododbor za Marš Mira objavio je na svojoj Facebook stranici tekst i uslove na koji način se možete prijaviti.

Poštovani,

Prije svega, u ime pododbora za Marš mira želim se zahvaliti svim učesnicima Marša mira koji su ranijih godina dali svoje učešće u organizaciji i odali počast svim poginulim i preživjelim na tom putu spasa.

Također želim naglasiti da sam ponosan na ponašanje učesnika u ovoj manifestaciji kroz trodnevno pješačenje od Nezuka do Potočara, time su postali garant da se sve te patnje i golgote nikada ne smiju zaboraviti .

Sa naše strane trudili smo se da vam omogućimo što bolje uslove za sve učesnike koliko su nam dozvoljavali naši resursi.

Prijave za Marš mira 2022 zvanično su počele, 24.05.2022. godine.

Vaše prijave za učešće na na Maršu mira 2022.godine možete izvršiti slanjem podataka na e-mail marsmira@gmail.com ili putem FB stranice Marša Mira najkasnije do 01.07.2022.godine.

Pojedinci se registruju slanjem podataka (ime, prezime, grad, država), a grupe se registruju slanjem podataka od vođe grupe (ime, prezime, grad, država, kontakt telefon) i spisak članova grupe.

Zamolio bi sve učesnike na ovogodišnjem Maršu mira da se ponašaju u skladu sa pravilima organizatora manifestacije kako bi sve prošlo u najboljem redu i miru, navedeno je u obaviještenju koje potpisuje Amir Kulaglić, Predsjednik pododbora “Marš mira 2022”

S obzirom da je prvi dan Kurban bajrama 9. jula, učesnicima Marša u Liplju će biti stvoreni uvjeti za klanjanje Bajram namaza i prigodnu proslavu ovog blagdana.

Osim izvornog Marša mira od Nezuka do Potočara ove godine bit će organiziran i marš iz Žepe preko Zelenog Jadra do Potočara učesnika 285 brdske brigade Žepa. Tu je i nekoliko, ultramaratona, biciklističkih i moto maratona.

Ove će godine na pojedinim dionicima biti urađeni određeni građevinski radovi kako bi trasu doveli u stanje koje će kasnije koristiti mještanima naselja kroz koja prolazi marš. Osim toga, bit će izgrađeno nekoliko mostova preko riječica i potoka na izvornoj ruti.

Svjedočenja preživjelih na mjestima masovnih stradanja, kulturni, edukativni i vjerskki program samo su dio planiranih aktivnosti koje će biti realizirane na ovogodišnjem Maršu. Organizatzorima je cilj da ovakvim aktivnostima učesnicima, osim pješačenja, pokušaju prikazati golgotu tadašnje borbe za život u Maršu smrti 1995. godine.

/FB stranica Marš Mira/

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje