Početna aktuelnosti Počeo upis učenika u prvi razred JU Gimnazija Živinice

Počeo upis učenika u prvi razred JU Gimnazija Živinice

550
0
Podijeli

Od svog osnivanja do danas JU Gimnazija Živinice odškolovala je mnoge uspješne građane Živinica. Svoju misiju ispunjavaju sa svakom novom generacijom koja napušta ovu obrazovnu ustanovu i svojim rezultatima pokazuje na fakultetima da su stekli znanje koje im je itekako pomoglo da savladaju sve prepreke u daljem toku školovanja.

Ponovo je Gimnazija otvorila svoja vrata učenicima koji su završili osnovnu školu, oni su danas i u naredna tri dana u mogućnosti da se upišu u Gimnaziju i steknu znanje koje zaslužuju.

Ove godine u Gimnaziju Živinice plan je da bude upisano  četiri odjeljenja osnosno 100 učenika, tri odjeljenja Opće Gimnazije i jedno odjeljenje IT smjer.

Ono što poručuju iz Gimnazije Živinice jeste da obrazovanje koje nude  izgrađuje generacije koje imaju odgovornost, ljubav, povjerenje i navike cjeloživotnog učenja. Gimnazijalci su oduvijek bili primjer učenika koji su uključeni u sve sfere društvenog života lokalne zajednice. Ukoliko vaša odluka bude upis u Gimnaziju sigurno ćete imati mogučnost da iskažete svoj talenat kako u nastavnom tako i u vannastavnom procesu.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje