Početna aktuelnosti Početkom ovog vikenda Šefik Džaferović posjetio Živinice

Početkom ovog vikenda Šefik Džaferović posjetio Živinice

1028
0
Podijeli

U petak je u BKC-u u Živinicama održana tribina na kojoj je sa građanima razgovarao Šefik Džaferović, kandidat Stranke Demokratske Akcije za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim izborima.

Džaferović je predstavio svoj politički program kazavši pri tome da je Bošnjacima, posebno u vremenu u kojem živimo, potrebna odgovorna politika, kojoj je interes države u prvom planu.

Na tribini u Živinicama predstavljena je njegova impresivna profesionalna i politička biografija.

Džaferović je odgovarajući na brojna pitanja predstavio svoj politički program i iznio stav o svim bitnim političkim temama u BiH.

“SDA je ideja po mjeri običnog čovjeka, vrijednog radnika, duha zajedništva i solidarnosti kojom čuvamo državu Bosnu i Hercegovinu” – kazao je Džaferović.

“Bošnjacima, kazao  je, ne trebaju privatni politički projekti koji su u vlasništvu čovjeka koji ne liči na svoj narod, ne dijeli njegove vrijednosti i ne smije da se pojavi među narodom, i koji je za svoj lični interes spreman uraditi sve, pa i optužiti Bošnjake da su počeli rat.”

“Ne treba Bošnjacima ni politika koja je zbog puke borbe za vlast i nekoliko pozicija, spremna da nanese štetu i narodu i državi.

Takvi su dvaput bili na vlasti, a posljedice njihovih grešaka, poput zakona o prebivalištu, još dugo ćemo osjećati.

Oni se i sada tajno sastaju i spremni su da se udruže s onima koji direktno rade protiv države, samo da bi se domogli pozicija.

Takvima nisu problem oni koji otvoreno rade protiv BiH, koji ruše institucije i žele podjele.

Ne, takvi su im prihvatljivi i takvima su i oni prihvatljivi.

Ali im zato smeta i isključivo napadaju SDA, koja je najjača brana nasrtajima na državu i bošnjački narod.

Na njihovu nesreću, naš narod zna prepoznati šta su čiji motivi” – naglasio je Džaferović.

Prije tribine u prepunoj sali BKC-a Živinice Šefik Džaferović je sa svojim stranačkim kolegama i saradnicima i u društvu domaćina,članova OO SDA Živinice,posjetio spomen obilježja šehidima i palim borcima općine Živinice u Parku Bosanskih branilaca kao  i bistu heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Nesiba Malkića gdje je položio cvijeće i proučio fatihu.

Osim toga, održao je i radni sastanak sa Predsjedništvom SDA Živinice i Izbornim štabom ove stranke gdje su razmijenjene informacije o pripremama za predstojeću predizbornu kampanju koja zvanično počinje 7.septembra i trajat će do dana Općih izbora-7.oktobra.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje