Početna aktuelnosti Podjela pedagoških kartona u JU Dječije obdanište Živinice

Podjela pedagoških kartona u JU Dječije obdanište Živinice

148
0
Podijeli

JU Dječije obdanište Živinice uspješno je privelo kraju još jedan ciklus obrazovanja najmlađih, onih koji se pripremaju za prvi razred osnovne škole.
Tim povodom jučer je organizirana podjela pedagoških kartona.
Ovo je bio veliki trenutak za dječicu, njihove roditelje ali i zaposlenike ustanove.
Od naredne školske godine oni polaze u školu i ono što su u obdaništu naučili proteklih godina dobro će im doći za uspješan dalji rad i sticanje novih znanja.
Iz Dječijeg obdaništa kažu da je cijela nastavna godina protekla je u najboljem redu, i da su dječaci i djevojčice pokazali dobro znanje iz svih oblasti koje su obuhvaćene pedagoškom 2020/2021.godinom.
Predškolski odgoj i obrazovanje usmjeren je na dijete i potiče njegov psihofizički, emocionalni, socijalni razvoj, a priprema djeteta za školu započinje samim ulaskom djeteta u vrtić, odnosno „malu školu“ tj. predškolu.
Odgajatelj je vrlo važna osoba u životu svakog pojedinog djeteta jer se dijete s njim poistovjećuje, oponaša ga, sluša, igra se i boravi s njim gotovo najveći dio svog vremena odrastanja.
Zato su djeca koja prođu kroz obdanište spremnija za polazak u osnovnu školu.
Dječaci i djevojčice su s radošću dočekali da završe jednu stepenicu u odgoju i obrazovanju.
Za nas su se predstavili i kazali za šta će im služiti pedagoški karton koji su dobili.
Dijete mora biti psihofizički zrelo za polazak u školu kako bi moglo udovoljiti novim zahtjevima postavljenim pred njega.
Veća je vjerojatnost da će biti uspješno u svladavanju propisanog nastavnog plana i programa ukoliko je doseglo optimalan stepen razvijenosti različitih fizičkih i psihičkih funkcija, a sve to se postiže ukoliko dijete prođe odgojno obrazovni proces u Dječijem obdaništu Živinice.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje