Početna aktuelnosti Podrška Vlade TK konsolidaciji i unaprijeđenju UKC Tuzla

Podrška Vlade TK konsolidaciji i unaprijeđenju UKC Tuzla

93
0
Podijeli

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Irfanom Halilagićem, boravila je u radnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Premijera Halilagića i ministra finansija TK Suada Mustajbašića primili su direktor UKC-a Tuzla, prof. dr. Denijal Tulumović i predsjednik Upravnog odbora UKC Tuzla Emir Softić.

Tokom sastanka razgovaralo se o suvlasničkim odnosima između Tuzlanskog kantona i Federacije Bosne i Hercegovine nad Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla, neophodnom obnavljanju ugovora o naučnoj saradnji između UKC Tuzla i Univerziteta u Tuzli, kao i finansijskoj konsolidaciji i nabavci medicinske opreme.

Premijer Halilagić i ministar finansija Mustajbašić izrazili su spremnost Vlade Tuzlanskog kantona da izdvajanjem značajnih višemilionskih sredstava pomognu konsolidaciju UKC Tuzla i nabavku nove opreme koja će biti temelj njegovog daljeg razvoja.

“Naša spremnost da prvo konsolidiramo stanje na Univerzitetskom kliničkom centru, a kasnije da naš klinički i dodatno unaprijedimo je sigurna i nedvojbena”, istakao je premijer Halilagić u svom obraćanju.

Premijer dodaje da je UKC Tuzla brend Tuzlanskog kantona, te da će suvlasnički odnosi koji su uspostavljeni sa Federacijom Bosne i Hercegovine dodatno olakšati njegovu konsolidaciju, a time i donijeti i nove benefite građanima prvenstveno Tuzlanskog kantona, ali i Brčko Distrikta i svih drugih kantona koji se u okvirima zdravstvene zaštite naslanjaju na zdravstvene usluge UKC Tuzla.

Vlada TK

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje