Početna aktuelnosti Poduzeti mjere zaštite i spašavanja od mogućih udara jakog vjetra

Poduzeti mjere zaštite i spašavanja od mogućih udara jakog vjetra

285
0
Podijeli
Štab civilne zaštite općine Živinice upozorava sva pravna i fizička lica da odmah i u skladu sa nadležnostima i obavezama poduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, na području Općine u narednom vremenskom periodu očekuje se jak vjetar južnog smjera sa olujnim udarima, čija će brzina biti od 65 do 75 km/h.

Posebno se apeluje na pravna lica koja izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi usljed jakog vjetra mogli pasti sa krovova i drugih mjesta na objektima, kao i građevinskih skela i tako ugroziti sigurnost prolaznika.

Također se apeluje građanima da na svojim balkonima i drugim otvorenim prostorima ne ostavljaju predmete koji bi mogli ugroziti nečiju sigurnost, kao i da ne parkiraju svoja vozila u blizini velikih stabala.

U saopćenju se ističe da će Općinska služba Civilne zaštite staviti svoje snage zaštite i spašavanja u pripravnost, kako bi bile spremne reagovati na najavljene jake udare vjetra, u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama i po planovima zaštite i spašavanja.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje