Početna aktuelnosti Podvožnjak prema Ciljugama mjesecima van upotrebe

Podvožnjak prema Ciljugama mjesecima van upotrebe

859
0
Podijeli

Podvožnjak, koji je najkraća pješačka  veza između naselja Ciljuge u Mjesnoj zajednici Rudar i samog središta grada Živinica, mjesecima je van funkcije.

Zbog toga,svakog dana,veliki broj učesnika u prometu,motoriziranih ili ne,dolazi u realnu opasnost da pretrpi materijalnu ili tjelesnu štetu pa čak da izgubi život.

U nekoliko navrata  ukazivali smo na probleme koji se pojavljuju zbog nemogućnosti korištenja podvožnjaka na Magistralnom putu M 18 koji spaja prigradsko naselje Ciljuge sa samim centom grada Živinica i koji je izgrađen kako bi se obezbijedio siguran prelaz preko izuzetno frekventnog puta  svih pješaka u ovom dijelu naše lokalne zajednice.

Ponekad bi na naše apele,dok je još funkcioniralo Javno preduzeće Komunalno Živinice,neko iz ove firme  poslao cisternu vode i saprao svu prljavštinu pa je neko vrijeme bio prohodan dok ne naiđe kišna oluja i dok neodgovorni građani isti ne zatrpaju svakovrsnim otpadom.

Međutim,već mjesecima ovaj podvožnjak nema svoju funkciju već predstavlja jednu od mnoštva divljih deponija na području općine Živinice.

Vozači s pravom negoduju jer dolaze u vrlo neugodnu i često opasnu situaciju zbog stalnog prelaska pješaka a koji,opet,ne mogu koristiti prolaz jer je on pun smeća i fekalija i time ugrožavaju svoje živote.

Ko od pješaka i izabere da prođe kroz podvožnjak mora da pretrpi užasne neugodnosti koje stvaraju nagon za povraćanjem.

Strepe vozači a još više pješaci a posebno djeca i njihovi roditelji.

Svaki prelazak  preko prenapučenog magistralnog puta je prava mala avantura sa neizvjesnim ishodom.

Građani apeliraju prema nadležnim komunalnim službama  da se podvožnjak pod hitno očisti  od ogromnog taloga,fekalija i smeća i da se privede svojoj namjeni.

Također,apeliraju da se uspostavi  fizički ili video nadzor kako bi se moglo registrovati ko zatrpava podvožnjak smećem  i da se takvi neodgovorni građani energično sankcioniraju kako se to više ne bi dešavalo.

Nešto se mora odmah poduzeti kako ne bi došlo do nesreće sa kobnim rezultatom  jer ljudski život je najvažniji.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje