Početna aktuelnosti Pojačane mjere prevencije u “Dječijem obdaništu “Živinice

Pojačane mjere prevencije u “Dječijem obdaništu “Živinice

107
0
Podijeli

U BiH potvrđeni su slučajevi zaraženih osoba  koronavirusom.

Zbog čega su poduzete mjere prevencije, kao što je obustava nastave i javnih okupljanja.

Ovo su posljednje mjere koje se poduzimaju nakon sve ozbiljnije situacije u vezi s koronavirusom u Evropi, ali i regiji.

Iako je nastava obustavljena predškolske ustanove još uvijek rade ali sa pojačanim mjerama zaštite i određenim preporukama.

Dan nakon odluke Federalnog i kantonalnog štaba da obustavi nastavu u školama i na fakultetima, a da vrtići nastave da rade uz pojačane mjere zaštite, u „Dječijem obdaništu“ Živinice nastavljene su redovne aktivnosti, ali je jutros došao znatno manji broj djece.

Ministarstvo zdravstva je , uzimajući u obzir da ne može prekinuti rad ovih ustanova, predškolskim ustanovama i centrima za obrazovanja odraslih dostavito preporuke za dalji rad i postupanje, a posebno u dijelu čišćenja, dezinfekcije i provjetravanja prostorija.

Ove mjere se itekako primjenjuju u „Dječijem obdaništu“ Živinice.

I period sezonskih gripa smanjio je broj djece u predškolskim ustanovama.

Jedna od mjera je svakodnevna dezinfekcija svih igračaka i površina u objektu, kao i provjetravanje prostorija, kaže direktorica „Dječijeg obdaništa“, te dodaje da se djeci pojačano ukazuje na higijenu i apelovala da roditelji ne dovode bolesnu djecu uobdanište, čega se roditelji korisnika Dječijeg obdaništa i pridržavaju.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje