Početna aktuelnosti Poljoprivrednici

Poljoprivrednici

652
0
Podijeli

Sastanak su inicirali poljoprivrednici iz Dubrava zbog rješavanja svojih problema a načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković  i njegovi saradnici iskoristili su priliku da neke poljoprivredne probleme,koji su evidentni, pokušaju riješiti na nivou cijelog područja naše lokalne zajednice.

Načelnik Kamenjaković istakao je i osnovni cilj radne sesije,općinske uprave,dijela poljoprivrednika općine Živinice,nadležnih kantonalnih službi i institucija kao i nekolicine živiničkih vijećnika i poslanika.

Kako je istakao načelnik općine Živinice,da bi se posao pravedne raspodjele državnog poljoprivrednog zemljišta uradio pošteno i transparentno,bitno je uraditi dobre kriterije raspodjele.

Pomenutim sastankom udareni su temelji bolje i pravednije raspodjele državnog poljoprivrednog zemljišta na području općine Živinice.

Posao koji slijedi jeste temeljita revizija dosadašnjeg stanja korištenja državnog poljoprivrednog  zemljišta i revidiranje ugovora o zakupu kako bi konačno zemlju dobili na obradu oni ljudi koji su istinski poljoprivrednici i kojima to predstavlja osnovni izvor egzistencije.

Završetkom pomenute procedure bit će otvoren i put za daljnju ekspanziju najbitnije ljudske djelatnosti-poljoprivrede koja je budućnost općine Živinice.