Početna aktuelnosti Posljednjom radionicom završen projekat “Osnaživanje žena za akcije u zajednici”.

Posljednjom radionicom završen projekat “Osnaživanje žena za akcije u zajednici”.

182
0
Podijeli

Udruženja “Amica Educa” prije tri godine je sa Gradom Živinice potpisalo  Sporazum o saradnji na realizaciji Projekta “Osnaživanje žena za akcije u zajednici”.

Cilj projekta bio je da žene sa našeg područja budu u mogućnosti da ostvare svoja prava u privatnom životu, unaprijede svoj ekonomski položaj i ravnopravno sudjeluju u zajednici i društvu.

Sporazum za trogodišnji projekat također je imao za cilj osnaživanje žena, njihovo dostizanje ravnopravnosti i podizanje svijesti o njihovim pravima koje se odnosi na socijalni život, ekonomsku neovisnost i političko uključenje.

Projekat završava ove godine i kako kažu učesnici itekako je imao odjeka u našem gradu.

Udrženje Amica Educa već 20 godine osnažuje žene u smislu njihove ekonomskog, socijalnog, političkog dostizanja neovisnosti.

Realiziran je veliki broj radionica na različite teme, sa današnjom radionicom projekat završava, kaže direktorica programa Amica Educa Ivona Erdeljac.

Zadnja radionica bila je prilika da gradonačelnik podijeli certifikate učesnicima.

Prinicipi rodne ravnopravnosti i cjeloživotnog učenja su inkorporirani u sve projektne aktivnosti doprinoseći osnaživanju pojedinaca, prvenstveno žena i djece, u porodici, društvu i tržištu rada.

Iz Amice Educe kažu da vjeruju da će se ti principi nastaviti realizirati u Gradu Živinice i nakon završenog spomenutog projekta.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje