Početna Uncategorized Postavljen trijažni kontejner kod Doma Zdravlja Živinice

Postavljen trijažni kontejner kod Doma Zdravlja Živinice

255
0
Podijeli

Kao što je i najavljeno danas je postavljen trijažni kontejner kroz koji će prolaziti svi pacijenti koji dolaze u Dom zdravlja Živinice.

Na ovaj način nastoji se uspostaviti veća kontrola protoka pacijanata i njihovog kontakta sa drugim ljudima, kako bi se spriječilo eventualno širenje koronavirusa.

Ukoliko bude bilo potrebe bit će obezbjeđen i veći broj kontejnera a najavljano je i postavljanje još jednog velikog šatora Crvenog križa u krugu Doma zdravlja Živinice, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

“Mi imamo planske nabavke preko gradskog Štaba civilne zastite. Ovaj kontejner smo ranije naručili a danas smo ga i postavili ispred našeg Doma zdravlja. Mislim da će biti kvalitetna usluga našim građanima, a naročito velika pomoć zdravstvenim radnicima Doma zdravlja Živinice koji u ovim uslovima imaju velike probleme da urade trijažne preglede. Ovaj kontejner će im biti zaista velika pomoć u ovoj vanrednoj situaciji uzrokovanoj koronavirusom u kojoj smo se našli.

Ukolko bude bilo poptrebno odvajanje pacijenata nakon pregleda, ze te potrebe smo naručili još jedan šator da se postavi ispred Doma zdravlja. Kontejner je kvalitetan i funkcionalan, opremljen sa dvoja vrata što je u ovim situacijama zaraznih bolesti jako bitno da je protočan, sa dva prozora i konvektorom za zagrijavanje istog.

Kontejner smo dobili od firme ALFE – MI na privremeno korištenje, a mi ćemo ga danas predati našem Domu zdravlja.

Ovom prilikom se želim zahvaliti firmi ALFE – MI na ovoj pomoći koja nam je u ovom trenutku jako bitna.

Napominjem da su poduzete sve potrebne mjere u borbi protiv korona virusa, te podignuti svi resursi kako bi se zaštitili građani u Gradu Živinice.

Molim vas da poštujete sve naredbe koje su izdate, slijedite izdate upute i budete odgovorni prema sebi i drugima”, ističe gradonačelnik.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje