Početna aktuelnosti Potpisani ugovori neformalnih grupa sa Fondacijom Mozaik

Potpisani ugovori neformalnih grupa sa Fondacijom Mozaik

149
0
Podijeli

Od ukupno 49 odbora Omladinskih banki iz cijele Bosne i Hercegovine, članovi i članice Odbora Omladinske banke Živinice osvojili su 1. mjesto sa projektom “Mozaik ideja”, koji je realizovan zahvaljujući finansijskim sredstvima Grada Živinice i Fondacije “Mozaik”. Ukupna vrijednost sedam projekata i jednog mikrobiznisa je blizu 16.000 KM. Nešto više od 10.000 KM učešće je Fondacije Mozaik i Grada Živinice dok je preko 5.000 KM podrška lokalne zajednice.
Grad Živinice i u ovoj godini podržat će rad Omladinske banke Živinice. Uspješna saradnja sa Fondacijom Mozaik krunisana je prošle godine kada je u našem gradu realizovano 10 projekata i jedan mikrobiznis.

Omladinska banka Fondacije Mozaik raste iz godine u godinu. Novčana sredstva koja izdvajaju na realizaciju projekata i mikrobiznisa u Bosni i Hercegovini sve su veća, što i mladi primijete pa ulažu svoje napore da doprinesu razvijanju lokalne zajednice.
Zbog pandemije korona virusa Omladinska banka morala je funkcionisati u nešto drugačijem okruženju. Pristupili su online zajednici lonac.pro koji zapravo predstavlja virtuelne štandove kojima mladi svakodnevno mogu pristupiti i potražiti priliku da realizuju svoje ideje.

Omladinska banka Živinice egzistira od 2012 godine. Do sada uspješno je realizovano 59 projekata čija ukupna vrijednost prelazi 200.000 KM. U prošloj godini uspješno je realizovan i jedan mikrobiznis. Pokretanje obrta Esata Veljuia podržano je sa nešto više od 1900 KM.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje