Početna aktuelnosti Potpisani ugovori za projekte Omladinske banke u Živinicama

Potpisani ugovori za projekte Omladinske banke u Živinicama

729
0
Podijeli

U općini Živinice danas su u okviru programa Omladinske banke potpisani ugovori sa pet neformalnih grupa mladih ukupne vrijednosti od oko 14 hiljada KM.

Projekti za koje su danas potpisani ugovori sigurno će doprinijeti razvoju naše lokalne zajednice.

Općina Živinice već duži niz godina uzima učešće u ovim programima pružajući mogućnost mladima da iskoriste sredstva koja se nude i ista utroše u neki od projekata u svojoj mjesnoj zajednici. U period u od 2012-2017.godine u Živinicama je putem Fonacije”Mozaik” realizirano 36 projekata u vrijednosti od 145 hiljada KM.

Omladinski kutak, uređenje multifunkcionalnog prostora za slobodne aktivnosti, mladi za svoju državu, nabavka inventara u svlačionicama NK Toplice Lukavica gornja i srednjoškolska aktivijada projekti su za koje su danas potpisani ugovori.

Fondacija “Mozaik” će do 2026.godine kroz program Omladinske banke podržati oko 5000 društveno korisnih projekata mladih.

Javni poziv za mlade sa područja naše Općine bit će ponovo otvoren od 10. augusta do 10.septembra putem kojeg mladi mogu iskoristiti zajednički fond da urade nove projekte u Živinicama, istakao je direktor Fondacije “Mozaik” Željko Pauković.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje