Početna aktuelnosti Povodom godišnjice smrti dr. Samira Kamenjakovića održan memorijalni skup u BKC –...

Povodom godišnjice smrti dr. Samira Kamenjakovića održan memorijalni skup u BKC – u Živinice

219
0
Podijeli

Povodom godišnjice prerane smrti bivšeg gradonačelnika Živinica dr. Samira Kamenjakovića jučer je, u organizaciji Gradske uprave i Gradskog vijeća Živinice, u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice održana prigodna, memorijalna sjednica na kojoj je bio prisutan veliki broj ljudi, građana Živinica koji su željeli da odaju počast jednom od najvećih sinova koje je iznjedrilo živiničko podneblje.

“Našeg Samira ćemo pamtiti po lijepoj naravi i kao mirnog, staloženog i vrijednog čovjeka.” – u svom prigodnom prisjećanju na lik i djelo dr. Samira Kamenjakovića istakao je Nail Jusić predsjedavajući Gradskog vijeća Živinice.

Gradonačelnik Živinica Began Muhić podvukao je intenciju Gradske uprave  da nastavi raditi na prosperitetu Živinica u skladu sa vizijama rahmetli Samira Kamenjakovića  koji je svojim radom i predanošću doprinio snažnom razvoju Živinica.

Larisa Ademović učenica prvog razreda Medicinske škole sve prisutne ganula je svojom pjesmom koja je posvećena velikom čovjeku Samiru Kamenjakoviću.

“Ispred svoga vremena” – filmsko, dokumentarno ostvarenje autorskog trojca Osmana Merdanovića, Muamera Bajrića i Armina Suljića, posebno je dojmilo jučer sve prisutne na skupu povodom godišnjice smrti dr. Samira Kamenjakovića.

Nakon prezentacije filma, u sali su bili pomiješani osjećaji kolektivne tuge, žala ali i ponosa, a te osjećaje dodatno je intenzivirao i Ibrahim Džihanović učenjem kaside Rastanak.

Dr. Samir Kamenjaković je za Živinice i Bosnu i Hercegovinu učinio sve što je mogao i više od toga i kao borac Armije Republike Bosne i Hercegovine i kao političar i kao univerzitetski profesor.

Po dobru ćemo ga se sjećati i s poštovanjem spominjati.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje