Početna aktuelnosti Poziv poslodavcima Grada Živinice za iskazivanje interesa u svrhu prekvalifikacije/dokvalifikacije radne snage

Poziv poslodavcima Grada Živinice za iskazivanje interesa u svrhu prekvalifikacije/dokvalifikacije radne snage

484
0
Podijeli

Služba za lokalni ekonomski razvoj, finansije i trezor Grada Živinice poziva poslodavce Grada Živinice odnosno privredne subjekte sa područja Grada Živinice da dostave podatke o potrebama za obezbjeđenje usposlenika putem programa/prefkvalifikacije i/ili dokvalifikacije.

Na osnovu problema nedostatka kvalifikovane radne snage i značajnog broja nezaposlenih osoba koje su na evidenciji – Zavoda za zapošljavanje TK- Biro za zapošljavanje Živinice proizašla je inicijativa da se utvrdi stvarni interes i spremnost poslodavaca Grada Živinice za eventualnu realizaciju projekta prekvalifikacije i/ili dokvalifikacije radne snage s ciljem zapošljavanja u privrednim subjektima.

S tim u vezi mole se svi privredni subjekti da u što kraćem roku, a najkasnije do 24.08.2023.godine, iskažu interes za zanimanja koja su im potrebna i broj osoba za koje bi bilo potrebno organizovati prekvalifikaciju i/ili dokvalifikaciju, a koje bi nakon toga zasnovale radni odnos kod privrednih subjekata.

Podatke možete dostaviti putem e-maila na adresu: biznis@gradzivinice.ba ili u pisanoj formi na adresu Grad Živinice, Služba za lokalni ekonomski razvoj, finansije i trezor, ul. Alije Izetbegovića br.28 Živinice.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti i na brojeve telefona:

• 035/743-304   (kontakt osoba Admir Aljić)

• 035/743-344 (kontakt osoba Indira Džeko)

Podijeli
Prethodni članakINFO BLOK 11.08.2023.
Sljedeći članakINFO BLOK 14.08.2023.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje