Početna aktuelnosti PREC Živinice pokreće “Ljetnu školu agroturizma”

PREC Živinice pokreće “Ljetnu školu agroturizma”

259
0
Podijeli
Jedan od stubova Porodičnog Ruralnog Edukativnog Centra PREC Živinice  je upravo razvijanje obuka omladinaca iz oblasti turizma (agroturizam i poljoprivreda), te se na ovaj način daje mogućnost za sticanje novih iskustava među mladima, razvijanje ideja i moguće zapošljavanje u ovoj oblasti.
PREC će u narednom periodu za  mlade i njihove roditelje organizovati obuke iz Agroturizma a koje će obuhvatati, radionice pravljenja raznih đemova i sokova, Engleski jeziki, Digitalni marketing, kreativne radionice, računovodstvo kao i pisanje projekata a kako bi  mlade osobe i njihovi roditelji proširili svoja znanja, te se otvorila mogućnost rada u agroturizmu.
Cilj je obučiti buduće aktere, te težiti ka zapošljavanju i samozapošljavanju u pomenutom sektoru.
Nakon obuke, učesnici će dobiti certifikate i postati animatori agroturizma. Kruna svega će biti “Dani Agroturizma Živinice 2021”, gdje će moći stečena znanja prezentovati. Cijenjeni roditelji iskoristite ovu priliku i iskoristite mogućnost da Vaša djeca dok je raspust svoje vrijeme korisno provedu te sa djecom dođite na informativni sastanak u prostorije PREC-a u Gračanici, Četvrtak u 18:00.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje