Početna aktuelnosti Predbajramsko druženje članova SDA Živinice

Predbajramsko druženje članova SDA Živinice

333
0
Podijeli

U prošlu subotu je  na prekrasnom izletištu Njivice,podno Djedinske planine, upriličeno  predbajramsko druženje rukovodstva,aktivista,članova i simpatizera Stranke demokratske akcije.

Pored navedenih,bio je prisutan i značajan broj gostiju i zvanica iz društveno-političkog,vjerskog i privrednog života našeg Grada.

Organizator pomenute manifestacije bio je Općinski odbor SDA Živinice a domaćin Planinarsko društvo „Drenik“ Živinice.

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Živinice imao je višestruke motive i razloge za zajedničko druženje.

Neki od njih su:29 godina od formiranja živiničke SDA,promoviranje OO SDA Živinice u najjači OO SDA BiH,izbor Predsjednika ovog odbora SDA dr Denijala Tulumovića za Premijera TK.

Denijal Tulumović,predsjednik Općinskog odbora SDA Živinice u svom obraćanju velikom broju zvanica i članova najjačeg političkog subjekta na području našeg Grada ali i naše Države istakao je da je živinička SDA kao jedna složna porodica a pošto je Bajram porodični blagdan,bilo je prirodno da se upriliči predbajramsko druženje.

Nepodijeljeno je mišljenje među Živiničankama i Živiničanima da je Denijal Tulumović čovjek visokih ljudskih i profesionalnih vrijednosti i osobina i da je njegov izbor za Premijera Tuzlanskog kantona pun pogodak i potez koji će za posljedicu imati prosperitet i Živinica i Tuzlanskog kantona a time i same naše Domovine.

Nije tako davno bilo kada je živinička SDA bila u krizi i kojom je upravljalo Povjereništvo.

Međutim,izborom Denijala Tulumovića za predsjednika,proces oporavka ovog političkog subjekta išao je vrtoglavom brzinom da bi danas OO SDA postao najači odbor SDA  BiH i neizostavan faktor u kreiranju vlasti u Živinicama,Tuzlanskom kantonu i državi Bosni i Hercegovini.

Snaga i utjecaj živiničke SDA,po riječima doktora Tulumovića,uveliko su potpomognuti nesebičnim djelovanjem uglednog živiničkog privrednika,patriote i filantropa Abdurahma Hodžića.

Na predbajramskom druženju Denijal Tulumović Premijer  TK i Predsjednik OO SDA Živinice obavio je i sadnju jedne mladice oraha,dreveta simbola čvrstine i integriteta kao što je po riječima dr.Tulumovića,i sama Stranka demokratske akcije.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje