Početna aktuelnosti Pred zavšetkom kružni tok kod Prve osnovne škole Živinice

Pred zavšetkom kružni tok kod Prve osnovne škole Živinice

337
0
Podijeli

Gradska uprava Živinice 2018. godine riješila je sve imovinsko pravne odnose i obezbijedila neophodne dozvole za izgradanju kružnog toka kod Prve osnovne škole u Živinicama.

Ovih dana pomenuti projekat ulazi u svoju završnu fazu.

Dugo čekani projekt izgradnje kružnog toka kod Prve osnovne škole u Živinicama konačno je sasvim blizu svog završetka.

Okončanjem ovog projekta u znatnoj mjeri će se olakšati protok saobraćaja, te povećati sigurnost učesnika u saobraćaju.

Iako posao još nije završen, evidentno je da se saobraćaj već sada brže odvija i da nema zastoja koji su bili tešak problem u prometovanju prema zapadnom dijelu grada Živinice i ulasku u grad sa ovog dijela naše lokalne zajednice.

Nakon što su riješeni imovinsko pravni problemi koji su postajali na ovoj lokaciji, te završena procedura izmjene regulacionog plana koja se odnosila na izmjenu planirane raskrsnice u projekat kružnog toka, stvoreni su uslovi za izgradnju navedenog kružnog toka.

U međuvremenu, bilo je i zastoja u izgradnji kružnog toka kod Prve osnovne škole kojiu su bili, prije svega, finansijske prirode ali i to je riješeno pa je projekat doveden do samog kraja.

Cilj izgradnje kružnog toga na ovoj raskrsnici bio je da se olakša ulazak u grad sa zapadnog dijela Grada Živinice, te stvore uslovi za bržu i sigurniju saobraćajnu komunikaciju u Gradu Živinice.

Navedeni projekat, u saradnji sa Gradom Živinice, realizirala je JU Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona a izvođač radova bila je ugledna živinička firma HiH.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je izrazio veliko zadovoljstvo što će ovaj dugo čekani projekt, koji je jako važan za sigurnost naših građana, naročito djece, konačno biti dovršen:

“Zbog kretanja stanovništva i njihove sigurnosti, dužni smo obezbijediti određene lokacije koje daju veću sigurnost u sobraćajnoj komunikaciji u našem Gradu. Posebno me raduje što smo konačno došli do završetka izgradnje kružnog toka kod Prve osnovne škole u Živinicama. Drago mi je da i u ovom teškom vremenu ovaj projekat kružnog toka, kao i drugi projekti koji se realizuju u našem Gradu, daju nadu svima nama da će ovo ako Bog da brzo proći i da ćemo koristiti blagodati dobrih stvari i stvari koje su potrebne za normalno funkcionisanje života. Posebno mi je drago zbog građana zapadnog dijela našed Grada, koji su dugo čekali na ovaj projekat. Zaista mi je zadovoljstvo da mogu kazati da je njegova potpuna realizacija na samom kraju.“-rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje