Početna aktuelnosti Predavanje na temu-Rak dojke i grlića materice u Gornjim Dubravama

Predavanje na temu-Rak dojke i grlića materice u Gornjim Dubravama

739
0
Podijeli

Na inicijativu neformalne grupe građanki Mjesne zajednice Gornje Dubrave i uz podršku Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona te saučestvovanje medicinskog osoblja Područne ambulante Gornjih Dubrava,danas je u prostorijama Mjesne zajednice održano predavanje na temu -rak dojke.

Sama tema izazvala je veoma veliku zainteresiranost žena Gornjih Dubrava što se moglo vidjeti po velikom broju prisutnih na predavanju.

Snažan suport ženama Dubrava pokazao je Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona kako bi predavanje ispunilo svoju svrhu.

Medicinsko osoblje područne ambulante Gornje Dubrave ističe da  je veoma važno organizirati ovakva predavanja kako bi se žene educirale i kako bi se razbile određene predrasude koje im u konačnom mogu ugroziti živote.

U dogledno vrijeme žene Dubrava planiraju oformiti i svoje udruženje kak bi efikasnije ispunjavale svoju misiju educiranja i pružana pomoći ženama.

Sudeći po broju danas okupljenih žena,može se zaključiti da je ovakvo i slična predavanja imaju izuzetno važnu i korisnu ulogu u spašavanju života žena.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje