Početna aktuelnosti Predsjedavajući OV Živinice održao sastanak sa predsjednicima savjeta MZ-a

Predsjedavajući OV Živinice održao sastanak sa predsjednicima savjeta MZ-a

488
0
Podijeli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predsjedavajući Općinskog vijeća Živinice Nail Jusić jučer je upriličio radni sastanak sa predsjednicima savjeta svih 26 mjesnih zajednica općine Živinice.

Ova korisna praksa započeta je na samom kraju prošle godine i predstavlja kvalitetnu novinu sa ciljem zajedničkog rješavanja svih problema koji egzistiraju u mjesnim zajednicama naše lokalne zajednice.

Kako je istakao prvi čovjek najvećeg predstavničkog tijela općine Živinice,ovo nije bila do sada praksa ali njegova intencija je da ovo bude redovna aktivnost i ,analogno tome, sinoć je održan drugi po redu zajednički sastanak.

Već na drugom,radnom sastanku sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica,predsjedavajući Općinskog vijeća Živinice Nail Jusić prezentirao je neke od novih modaliteta u radu,pravima i obavezama savjeta mjesnih zajednica.

Predložene inicijative i prijedlozi od strane predsjedavajućeg gospodina Jusića naišle su na jednoglasnu i nepodijeljenu podršku svih predsjednika savjeta mjesnih zajednica općine Živinice jer će se njihovom implementacijom na terenu uvesti više reda u kompetencije savjeta mjesnih zajednica a time će se pospješiti racionalnije i efikasnije trošenje budžetskih sredstava namijenjenih za unaprjeđenje sveukupnog života u svim dijelovima općine Živinice.

I na jučerašnjem sastanku potvrđeno je da će se zajednička radna druženja predsjedavajućeg i predsjednika savjeta mjesnih zajednica općine Živinice nastaviti i u buduće,dinamikom jednom mjesečno.

Osnovni cilj je,na vrijeme,upoznati se sa ukupnom problematikom svake mjesne zajednice i na osnovu toga adekvatno i pravovremeno reagirati i pospješiti život stanovnika na cijelom području općine Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje