Početna aktuelnosti Predškolski mekteb u džematu Šerići sve interesantniji roditeljima

Predškolski mekteb u džematu Šerići sve interesantniji roditeljima

74
0
Podijeli

Odgoj djece trebao bi nam svima biti životni prioritet za kojeg uvijek treba naći vremena.

Međutim, mnogi će roditelji danas reći kako je za odgoj i čuvanje djece potrebno jako puno vremena, čega nam svima u ovom užurbanom svijetu itekako manjka.

Svakom roditelju, dok obavlja svoje radne, profesionalne i druge obaveze veoma je bitno kome će poveriti dijeta na čuvanje.

Projekat predškolskog mekteba koji uspješno zaživljava ovih dana u živiničkom džematu Šerići jedno je od najboljih rješenja za roditelje jer njihovoj djeci nudi sigurno okruženje, komforan smještaj, prostran eksterijer, ispravnu edukaciju kroz zajedničku igru i zabavu kao i odgajateljice koje posvećuju potpunu pažnju interesima djece.

O projektu predškolskog mekteba u džematu Šerići, koji privlači sve veću pažnju roditelja zapadnog dijela područja grada Živinice, više detalja nam je prezentirao i inicijator ove korisne aktivnosti Amel ef. Mukinović imam džemata Šerići koji nam je, između ostalog, rekao da trenutno predškolski mekteb ima deset polaznika, što je pola od planiranog kada, od septembra, počne raditi u punom kapacitetu.

Želja pokretača predškolskog mekteba u džematu Šerići je da najmlađima pruži mjesto gdje mogu kvalitetno provesti svoje vrijeme uz igru i druge raznovrsne, praktične i kreativne aktivnosti.

Predškolski uzrast je najvažnije doba u odrastanju svakog djeteta i u tom periodu najviše se može uticati na dijete i usmjeriti ga ka istinskim vrijednostima u životu.

U mektebu za predškolski uzrast u džematu Šerići djeca imaju mogućnost da obrađuju razne teme iz oblasti prirode, jezika, početnih pojmova matematike, razvijaju svoje sposobnosti i vještine, uče o pravilima ponašanja koje zagovaraju islamska vjera i tradicija.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje