Početna aktuelnosti Predstavljen Idejni projekat Gradskog stadiona u Živinicama

Predstavljen Idejni projekat Gradskog stadiona u Živinicama

95
0
Podijeli

Proteklog vikenda, živinički hotel President bio je mjesto prezentacije Idejnog projekta novog Gradskog stadiona u Živinicama.

Na ovoj svečano-radnoj sesiji pojavio se veliki broj eminetnih sportskih djelatnika iz naše zemlje kao i zvanice iz društeveno- političkog života našega Grada i Kantona.

Projekat Gradskog stadiona Živinice je nešto što se čekalo decenijama i željno očekivalo naročito među ljubiteljima sporta a posebno „najvažnije sporedne stvari na svijetu“.

Iza ovog projekta stao je grad Živinice, odnosno, Gradsko vijeće i Gradska uprava Živinice koji sve čine da se dugogodišnja želja Živiničana i ostvari.

Stadion bi trebao da ima oko 3.500 sjedećih mjesta a njegovu izgradnju bi finansirao Grad, živinički privrednici kroz javno-privatno partnerstvo kao i krovne međunarodne institucije iz namjenskih fondova.

Projekat bi koštao do 3.000.000 KM.

Posebnu radost i zadovoljstvo prezentacijom Idejnog projekta Gradskog stadiona u Živinicama izrazili su predstavnici Nogometnog kluba Slaven, kolektiva koji ima dugu nogometnu tradiciju u slabim uslovima za rad.

Očekuju da će realizacijom ovog projekta i ovaj klub doživjeti svoju renesansu i dostići nivo koji mu i pripada i u muškoj ali ženskoj konkurenciji.

Od ideje do realizacije dug je put ali je sigurno da će se ovaj projekat konačno i realizirati jer iza njega stoji cijeli Grad, živinička privreda a i pomoć sa viših nivoa.

Došlo je vrijeme da i Živinice dobiju sportski objekat koji će moći na kvalitetan način zadovoljiti potrebe velikog broja sportista iz raznih sportova i da predstoji bolji period za živinički nogomet.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje