Početna aktuelnosti Predstavnici humanitarne organizacije iz UAE posjetili Dom zdravlja Živinice

Predstavnici humanitarne organizacije iz UAE posjetili Dom zdravlja Živinice

568
0
Podijeli

Predstavnici Svjetske humanitarne organizacije International Charity Organization Ujedinjenih Arapskih Emirata danas su posjetili dom zdravlja Živinice kako bi sa direktorom razgovarali o mogućim investicijama u ovu zdravstvenu ustanovu.

Riječ je o humanitarnoj organizaciji koja je i ranije bila vrijedan donator ovoj zdravstvenoj ustanovi u vidu nabavke hemodijaliznih aparata.

Direktor je iskoristio priliku da goste sprovede kroz objekat Doma zdravlja i ukaže na potrebe za određenim vrstama aparata nepohodnim za kvalitetnije pružanje zdravstvene zaštite pacijentima.

Internacionalna humanitarna organizacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Živinicama je boravila 2007 godine kada su domu zdravlja donirali dva hemodijalizna aparata u vrijednosti od oko 30 hiljada KM.

Nakon današnje posjete potvrđena je dalja saradnja, ponovo sa akcentom na odjel hemodijalize, očekivanja su da će i ovog ljeta spomenuta humanitarna organizacija uručiti vrijednu donaciju koja će olakšati rad doktorima a poboljšati uslugu pacijentima.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje