Početna aktuelnosti Prelijepa večer u režiji Muzičkog obrazovnog centra Magnifico Živinice

Prelijepa večer u režiji Muzičkog obrazovnog centra Magnifico Živinice

105
0
Podijeli

Sinoć je Omladinska ljetna scena Bosanskog kulturnog centra Živinice bila mjesto dešavanja jednog prelijepog kulturnog događaja.

Održan je koncert pod nazivom „Sevdah uz gitaru“ koji su maestralno iznijeli profesori muzike Aleksandara Lizdek i Elvis Sivčević.

Organizator ove zaista krasne manifestacije bio je Muzički obrazovni centar Magnifico Živinice na čelu sa profesorom muzike Elvedinom Muminovićem.

U kratkom vremenskom periodu, Muzički obrazovni centar Magnifico Živinice etablirao se kao respektabilan kulturni činilac u kreiranju raznovrsnih i zanimljivih kulturnih dešavanja u našem gradu ali i šire.

Osnivač i rukovodilac Centra Magnifico profesor Elvedin Muminović ističe da su do sada postignuti rezultati prevazišli i njegova očekivanja.

Sinošnji koncert „Sevdah uz gitaru“ najnoviji je projekat koji dolazi od Magnifica i svojevrstan je poklon gradu Živinice za bajramske dane.

Akteri koncerta profesorica Aleksandara Lizdek i profesor Elvis Sivčević ističu da njih dvoje sarađuju preko jedne decenije i da imaju dobar odnos i sa profesorom Elvedinom Muminovićem koji se opredmećuje u mnogim lijepim i zanimljivim projektima kao što je i „Sevdah uz gitaru“.

Prisutni na Omladinskoj ljetnoj sceni Bosanskog kulturnog centra Živinice, u lijepom ambijentu i opuštenoj atmosferi, uživali su u maestralnim vokalnim i muzičkim izvedbama sevdalinki  dvoje izuzetnih umjetnika, a publika je to nagrađivala burnim aplauzima.

 

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje